Βίος και ανάσταση (Όλγα Δημοπούλου)

Ο.Δ. Όλγα Δεντρέμη, αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού σταθμού An-trena
Σ.Φ. Σταύρος Φαντομάς, αναστηθείς κρατούμενος.
Π.Π. Πάτερ Πιστεύος, ιερέας των φυλακων.
Π.Σ. Πάνος Στρεβλός, ρεπόρτερ
Kυρίες και κύριοι, απόψε κατ’αποκλειστικότητα στο βραδυνό μας δελτίο, συνδεόμαστε με τις φυλακές Κορυδαλλού για να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Πάνου Στρεβλού.
Ο.Δ. Πάνο σε ακούμε.
Π.Σ. Όλγα, φανερά ανακουφισμένος ή μάλλον αναζωογονημένος ο τέως νεκρος, νυν κρατούμενος, εμφανίστηκε φορώντας σαγιονάρες Πήγασσος. Όπως μας εκμυστηρεύθηκε, τις σαγιονάρες αυτές τις φορούσε όταν εκτελούσε την θητεία του στον στρατό, στον Εβρο.
Αθάνατη ελληνική παντόφλα, την αποκάλεσε.
Αλλά ας δούμε τι συμβαίνει στον Κορυδαλλό. Ο κρατούμενος αυτή την στιγμή βρίσκεται στο βιβλιοδετείο των φυλακών, όπου και ανέλαβε την διεύθυνσή του. Δήλωσε οτι ώς έμπορος ήταν ο βασικός προμηθευτής πρώτων υλών για το βιβλιοδετείο τα τελευταία 25 χρόνια και ήταν πάντα όνειρο του να το οργανώσει. Ονειρευόταν να έρθει ως κρατούμενος για να το αναλάβει.
Όλγα, διαπιστώνω με εκπληξη οτι οι ηγετικές του ικανότητες είναι αξιοσημείωτες. Όλοι οι κρατούμενοι, ώς βοηθοί του και εκπαιδευόμενοι, τον σέβονται και τον υπακούν τυφλά.
Αλλά καλύτερα να ακούσουμε τον ίδιο.
Κε Σταύρο, πείτε μας πώς βρεθήκατε στην πτέρυγα οικονομικού εγκλήματος των φυλακών Κορυδαλλού?
Σ.Φ. Κε Στρεβλέ, αρχικά να σας πω οτι σας εκτιμώ βαθύτατα. Τιμή μου να μου παίρνετε συνέντευξη. Μετα το ρεπορτάζ που κάνατε σχετικά με την εμφάνιση ένος τεράστιου φιδιού κάπου στο Αγρίνιο, σας θαυμάζω.
“ Με τις παντόφλες ήταν η άτυχη αγρότισα, όταν το φίδι της επιτέθηκε…”
Αξέχαστες στιγμές στην ελληνική τηλεόραση.
Λοιπόν κε Πάνο μου, ακούστε προσεκτικά…. Αν υπάρχει Θεός και μας χαρίζει την ζωή και τον θάνατο, το ελληνικό κράτος μας χαρίζει την Ανάσταση. Πιστεύω οτι καμία άλλη κυβέρνηση στον κόσμο όλο, δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι παρόμοιο.
Βασικά κάτι παρόμοιο έχει να συμβεί απο τα χρόνια του Ιησου. Αν φυσικά πιστέψουμε και τας Γραφάς…
Π.Σ. Κε Σταύρο, παρακαλώ μπορείτε να μας εξηγήσετε εν συντομία τι έχει συμβεί για να καταλάβει και το κοινό που μας παρακολουθεί απο τους δέκτες του.
Σ.Φ. θα σας πω ευθύς αμέσως.
Π.Π. Ασε κυρ Σταύρο μου, θα τα πω εγώ στον Στρεβλό από δω… Άνθρωπε μου, άστον ήσυχο.
Δεν τον βλέπεις που είναι μεσ τα χώματα. Κάμερα για κάνε ζουμ να δει ο κόσμος.
Άκου Στρεβλέ, τον ξεθάψανε και τον χώσανε στην στενή. Πεθαμένος ήταν ο άνθρωπας. Ενάμισυ χρόνο στην στενή του κάτω κόσμου. Πεθαμένος με χρέη στο δημόσιο.
Για πες τα, για πές τα κυρ Πάνο μου να μάθει ο κοσμάκης. Ούτε πεθαμένος δεν γλυτώνεις απο την εφορία. Σε ανασταίνει το κράτος, σε δικάζει και σε χώνει μέσα.
Βρέ δε πά να σαι δύο μέτρα κάτω απο τη γή, σε ξύλινο κουτί. Θα σε βρεί… Ωω ναί θα σε ανακαλύψει στο νεκροταφείο και θα σε ξεθάψει. Κοίτα τον καλά κυρ Πάνο μου, κοίτα τον τον καψερό. Έχει καταπιεί τόσο χώμα που αναγκάστηκε να κόψει το τσιγάρο. Ποιός? Ο Σταύρος…
Καλέ όλη μέρα τον κυνηγάμε με μια σκούπα στο χέρι, να σκουπίζουμε τα χώματα. Μαδάει παιδί μου.
Αλλα ντάξ, μάγκα μου, είναι το φαινόμενο της φυλακής. Δεν τρώει, δεν πίνει, δεν καπνίζει. Θα ζήσει πολλά χρόνια.
Αθάνατος σου λέω.
Κι επειδή είναι και πολύ ξηγημένος, θα φτιάξει τις φυλακές σένιες.
Σοφρωνιστικό σύστημα?
Αντι-σοφρωνιστικό σύστημα θα το κάνει.
Θα φέρει κρατούμενους απο την άλλη ζωή, απο άλλους πλανήτες, απο παράλληλα σύμπαντα. Άλλωστε μια ζωή εισαγωγές εξαγωγές έκανε. Γνωρίζει πολλά. Άκου Στρεβλέ, δεν θα είσαι εδώ να το δείς… θα τα έχεις κακαρώσει.
Αυτός θα μας θάψει όλους. Π.Σ. Κύριε Π. τί πιστεύετε εσείς
. Οι νέοι κρατούμενοι θα προέρχονται απο τον παράδεισο ή απο την κόλαση? Σας έχει πεί ο κ.Σταύρος?
Π.Π. Κόλαση και παράδεισος είναι μύθος. Μας τα φύτεψε στο μυαλό η θρησκεία
γιατι την βόλευε.
Η μοναδική αλήθεια είναι το αθάνατο Ελληνικό κράτος. Κράτος κόλαση που ανασταίνει νεκρούς. Ο κυρ Σταύρος λέει οτι είναι το κράτος ζόμπι με πολίτες ζόμπι. Τόσο αληθινό κράτος με υπέρτατη ευθύνη, συνέπεια, οργάνωση και προγραμματισμό, που κατάφερε να ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής. Πρωθυπουργος και το συνάφι του, μεγάλοι αλχημιστές να πούμε.
Π.Σ. Κε Σταύρο σας παρακαλώ, έχετε να προσθέσετε κάτι?
Σ.Φ. Παρακαλώ το φιλοθεάμον κοινό, να παρακολουθήσει το ρεπορτάζ του αγαπημένου μου κ. Στρεβλού, τρώγωντας τηγανιτές πατάτες. Αράξτε στον καναπέ σας και απολαύσετε φρεσκοτηγανημένες πατάτες. Άλλωστε δεν έχετε να κάνετε και τίποτα καλύτερο, παρα να ελπίσετε σε μια δεύτερη ζωή. Κυρίως αν χρωστάτε τα κερατά σας…
Ο.Δ. Αγαπητοί τηλεθεατές, αυτό ήταν το ρεπορτάζ απο τις φυλακές σε παγκόσμια πρώτη. Μην ξεχάσετε να κάνετε like στις σελίδες μας στο facebook, instagram, twiter, tiktok κλπ. Να προσθέσω οτι πάσα ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, είναι απολύτως αληθής και τα γεγονότα είναι πραγμάτικά.

Σχόλια