Το μεγάλο πλιάτσικο του "λογοτεχνικού" περιοδικού "Χαρτης"

Ας ήμαστε ελικρινείς, ο λογοτεχνικός υπόνομος μας έχει χαρίσει αλλήστου μνήμης στιγμές σουρεαλισμού και γέλιου, όταν ωστόσο περιλαμβάνουν ξένα κόλυβα τα πράγματα δεν είναι τόσο αστεία. Γνωρίστε τον Γιώργο Χουλιαρά (κεντρική φώτο), συνιδρυτή του ανυπόληπτου "λογοτεχνικού" περιοδικού "Χάρτης" όπως πληροφορούμαστε από τη σελίδα τους. Όπως δε πληροφορούμαστε επίσης ο Γιώργης διετέλεσε και πρόεδρος της εταιρείας συγγραφεών (κρατήστε το αυτό για μετά). Πάμε τώρα στο ζουμί. Το περιοδικό "Χάρτης" απέσπασε επιδότηση ύψους 30.000 ευρώ. Υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό; Θα σας λέγαμε αν υπάρχει που δύο χρόνια τώρα συντηρούσαμε το Καρτέλ άφραγκοι με τους λογαριασμούς να τρέχουν αλλά επειδή γουστάρουμε να μιλάμε με στοιχεία σας παραθέτουμε τους παρακάτων πίνακες. Φώτο 1, η σύσταση της επιτροπής γνωμοδότησης των επιδοτήσεων για το χώρο των γραμμάτων, όπως βλέπετε περιέχει όχι ένα (1) ολογράφως αλλά δύο μέλη της εταιρείας συγγραφεών.
Πάμε τώρα και παρακάτω,στη φωτογραφία νούμερο δυο μπορείτε να διακρίνετε που μοίρασαν τα δύο αυτά μέλη της εταιρείας συγγραφεών τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, μα φυσικα...στην εταιρεία συγγραφεών (23.000)
Σύμφωνοι, θα μου πείτε είναι λίιιιγο παράνομο και αδιαφανές μέλη μιας επιτροπής επιδοτήσεων που έχουν τοποθετηθεί από τη Γιατρομανωλακαινα του γνωστού ΥΠ.ΠΟ να δίνουν λεφτά στον εαυτό τους αλλά στην Ελλάδα ζείτε βρε κουτά! Και ο "Χάρτης" που κολλάει, ο "Χάρτης" που λέτε πήρε επιπλέον 30.000, αν μάλιστα το ξεχάσατε ο ιδρυτής του, ο Γιώργης ο Χουλιάρας, είναι πρόεδρος της...εταιρείας συγγραφεών.
Να σας πάω και πιο κάτω, λίγες βδομάδες μετά το σκάνδαλο μεγατόνων που φυσικά έθαψαν "δεξιά" και "αριστερά" ΑΡΔ (Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι) γνωστός εκδότης μου στέλνει εν εξάλλω τον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3830
με την υποσημείωση "καλά, τόσα έφαγε, θέλει κι άλλα;;; Έκπληξη στο νούμερο 59". Τι έστι νούμερο 59; "Συντήρηση, αναβάθμιση και εξέλιξη του ηλεκτρονικού περιοδικού λόγου και τέχνης «Χάρτης» Hartismag.gr" ποσό 15.000 ευρώ! (και μεις συνεχίζαμε να δίνουμε πενηνταράκια στον πάροχο για την διατήρηση του σάιτ μας και να πληρώνουμε τις ΔΕΚΟ!).
Το συμπέρασμα: Αδιαφανείς επιδότησεις συνολικού ύψους 45.000 ευρώ δόθηκαν στη συγκεκριμένη ανυπόληπτη κωλοφυλλάδα (συγγνώμη...λογοτεχνικό περιοδικό) για να "αναβαθμίσει" το σάιτ της και να διαλλαλεί πως δεν ζητάει συνδρομές. Μεταξύ μας, εμείς με αυτά τα λεφτά όχι Χάρτη αλλά Marie Claire ανοίγαμε.

Σχόλια

  1. Παρεμπιπτόντως, έτυχε κάποιες φορές να στείλω σε αυτούς δική μου δημιουργία και μου απάντησαν αρνητικά σε όλες, με την αιτιολογία: "Δεν ταιριάζει με το ύφος του περιοδικού μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς το ίδιο απάντησαν και σε μένα "Δεν ταιριάζει με το ύφος του περιοδικού μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια παρέα είναι που ο ένας σπρώχνει τον άλλον για να δρέψουν δόξες και ...άλλα. μια κεκλεισμένων των θυρών "συντροφιά" που επιχειρεί. για να γίνεις δεκτός πρέπει να "επιχειρήσεις" κι εσύ σκύβοντας βαθιά, έρποντας με γλειφιτζούρι στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη, ο Α. Μήτσου είναι ο Ανδρέας Μήτσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου