Copycat Killer (Κριτική)

Η Ευρώπη αυνανίζεται με κυνόδοντες και Παπακαλιάτηδες. Η Αμερική έχει τελειώσει προσκολλημένη στις δικές της εμμονές. Η μόνη οπισθοφυλακή που έχει απομείνει στον επερχόμενο Μεσαίωνα είναι η Ασία, είτε πρόκειται για αριστουργηματικές αλληγορίες κοινωνικής διαμαρτυρίας είτε για ευρείας κατανάλωσης crime horror. Μόνο που εδώ η έκπληξη δεν μας έρχεται από τη ναυαρχίδα της (Νότια Κορέα) αλλά τη σχετικά υποτονική Κίνα.
Σε μια πόλη της ενδοχώρας ένας μανιακός serial killer σκοτώνει νεαρές κοπέλες παράλληλα υποβάλλοντας τους συγγενείς τους σε βασανιστικά mind games μέσω του Τύπου. Ένας αδέκαστος εισαγγελέας, μια ασκούμενη δημοσιογράφος και ένας «παλαιάς κοπής» μπάτσος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό του.
Πρώτη έκπληξη. Η σειρά είναι τοποθετημένη στα 90’s, οπότε όσοι θέλουν «ρετρίλα», Νόκια παντόφλες, golf GTI και βιντεοπαιχνίδια Nintedo βρίσκονται στο σωστό «δέκτη». Δέυτερη έκπληξη ερμηνείες και δραματουργία, υποδειγματική μεταφορά βιβλίου, όχι σαν τα δικά μας νέοπα «στράκια» που μετά το μανατζαραίο πιάνουν κάβο συνδρομητικά κανάλια για να γελάνε μέχρι και οι τσιμεντόλιθοι μαζί τους.
Στα πλην: Επιφανειακά θίγονται τα θέματα της πατριαρχίας, της έλλειψης ηθικής των ΑΡΔ, της πολιτικής διαφθοράς αλλά οκ. Εντούτοις θίγονται. Η σειρά αποτελεί ό,τι πιο καυτό αυτή τη στιγμή στο Crime horror συνεχίζοντας την παράδοση εμβληματικών βιβλίων (Out, Natsuo Kirino. Ring, Koji Suzuki) και Κινηματογραφικών μεταφορών (Battle Royale. Audition) ενώ όπως είπα δεν θα απογοητεύσει τους Millenials που αποζητούν λίγη νοσταλγία για την πρώιμη νιότη τους…

Σχόλια