Narco Saints (Όταν τα «Παράσιτα» συναντάνε το Narcos)

Το χουμε ξαναπεί πως η Κορεάτες αποτελούν το Next big thing όχι μόνο στη Ν.Α Ασία αλλά και παγκοσμίως. Με σειρές και φυσικά ταινίες που αποτελούν πλέον σημεία αναφοράς αλλά και τα «κάκανα» να τολμήσουν καινοτομώντας και ανοίγοντας νέες ατραπούς.
Το “Narco Saints” αποτελεί μια τέτοια περίπτωση αφού μπαίνει στα λημέρια των Καρτέλ ναρκωτικών που μέχρι πρότινος την πρωτοκαθεδρία κατείχαν οι Αμερικάνοι και οι Λατίνοι. Η υπόθεση ωστόσο δραματουργικά ξεκινάει από τη γνώριμη θεματολογία της συγκεκριμένης χώρας που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική μέγγενη που μετατρέπει τον άνθρωπο σε σύγχρονο σκλάβο των αναγκών του. Έτσι όταν παρουσιάζεται μια φαινομενικά too good to be true ευκαιρία στον πρωταγωνιστή να πιάσει την καλή εισάγοντας σαλάχια από το Σουρινάμ δεν μπορεί να φανταστεί τι τον περιμένει.
Καταφθάνοντας σε μια χώρα ανέκδοτο που η οικονομία της στηρίζεται στις τοπικές μαφίες και το εμπόριο ναρκωτικών σύντομα θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, αυτό ενός Κινέζου γκάνγκστερ και εκείνο ενός ομοεθνή του «πάστορα» που μάχονται για τη νομή της πίτας, έχοντας στο πλευρό του έναν πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που επιθυμεί τη σύλληψη του δεύτερου και την έκδοση του στην Κορέα.
Η σειρά δεν στερείται δραματουργικών τεχνασμάτων που συνδυάζονται με τα διαπιστευτήρια μιας χώρας που έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει καλό σινεμά. Οπωσδήποτε μια πρόταση για χαλαρό σαββατοκύριακο που αν και δεν αποτελεί το μεγάλο αριστούργημα μπαίνει σφήνα σε τετριμμένες μπλοκμπαστεριές με εντιμότητα και αδιαμφισβήτητες προθέσεις…

Σχόλια