Μη βαράτε τον Μαγκλίνη, «Άνθρωπος του πνεύματος» είναι και αυτός…

Το παράδοξο διαβάζοντας την τοποθέτηση Μαγκλίνη είναι ότι χωρίς να πέσουμε από τα σύννεφα είδαμε ένα σωρό ανθρώπους στα social media που το έκαναν. Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι ιδέα είχαν όλοι τους αυτοί για τους «Ανθρώπους του πνεύματος» ειδικά όταν πρόκειται για διαπλεκόμενες μετριότητες που δουλεύουν σε εταιρίες πλυντήρια όπως η συγκεκριμένη κωλοφυλλάδα που του δίνει βήμα. Σήμερα είναι ο Μαγκλίνης, αύριο μπορεί να είναι η Λενίτσα η Διβάνη ή ο Χωμενίδης, μήπως πάλι θα πρέπει να αφιερώσουμε τόνους μελανιού για περισσεύματα σκατοψυχιάς ή αμετροεπείς απόπειρες εντυπώσεων που βγάζουν τον κάθε φελλό στην επιφάνεια; Ας ήμαστε σοβαροί και ας αντιληφθούμε σε τι χώρα ζούμε.
Ο Μαγκλίνης εξ όσων γνωρίζουμε έχει ένα άρρωστο παιδί όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος σε ένα παλαιότερο άρθρο του, πιθανώς θα περιμέναμε μια επιπρόσθετη ευαισθησία σε τέτοια θέματα εκτός αν οι εντεταλμένες υπηρεσίες παρακάμπτουν τους όποιους οικογενειακούς ή άλλου είδους δεσμούς (Παρ΄ όλα αυτά επειδή σε τέτοια θέματα δεν χωράει χιουμοράκι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι ευχές μας είναι ολόψυχες). Αν από την άλλη ωστόσο το ποιόν ανθρώπων που θέλουν να προβάλλονται ως «δημοσιογράφοι» και «συγγραφείς» αναλώνεται σε δακρύβρεχτες, "Επτακοίλικες" σπονδές για τον θύτη τότε εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Όσο για το «δράμα» της ζωής στη φυλακή να του υπενθυμίσουμε πως αυτός είναι ο σκοπός του σωφρονισμού και των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, ειδάλλως οι καταδικασμένοι για ειδεχθή εγκλήματα θα έκλειναν σουίτα στο Costa Navarino με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Και επειδή το άρθρο του δεν επιδέχεται σοβαρής περαιτέρω κριτικής θα κλείσουμε με τον τίτλο στην κεφαλίδα. Όχι γιατί θεωρούμε πως ο Μαγκλίνης και ο κάθε Μαγκλίνης έχει το ακαταλόγιστο, αλλά διότι αυτό είναι το επίπεδο της διανόησης που επιθυμούν να επιβάλλουν οι σφουγκοκωλάριοι και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι…

Σχόλια