Η απάντηση του Καρτέλ στον κύριο Πλαστάρα.

Το να κάνεις ερευνητική δημοσιογραφία έχει τα καλά του και τα κακά του. Από τη μια η ηθική ικανοποίηση όταν αποκαλύπτεις τα κακώς κείμενα στο χώρο του βιβλίου (Το Καρτέλ είναι το μόνο μέσο που το κάνει και ως εκ τούτου πρέπει να κατρατομηθεί), από την άλλη η ψυχοφθόρα διαδικασία των απειλών για προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους άμεσα θιγόμενους.
Πρόσφατα αποκαλύψαμε το έλλειμα του ποσού των 16.792 ευρώ από το ταμείο του φετινού Bazaar βιβλίου. Ως αποτέλεσμα αυτού ο κύριος Πλαστάρας εξέπεσε του αξιωματος του (γεγονός!). Το Καρτέλ παρέθεσε τα γεγονότα χωρίς να υπονοεί πως το συγκεκριμένο ποσό το υπεξαίρεσε ο κύριος Πλαστάρας αλλά υπογραμμίζοντας τις θεσμικές ευθύνες του (τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο).
Αυτό λοιπόν το δημοσιεύμα που απλά περέθεσε την αλήθεια ο κύριος Πλαστάρας το θεώρησε συκοφαντικό (λες και είμασταν εμείς που τον αποπέμψαμε). Θεώρησε μάλιστα φρόνιμο να μας στείλει μια επιστολή ενδοσυνδικαλιστικού ξεκατινιάσματος στο οποίο ο ένας πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον (προφανώς αυτά θα τα λύσετε με τη δικαιοσύνη κύριε Πλαστάρα αλλά όταν ένα μέσο αποκαλύπτει τα γεγονότα τότε το δημοσιέυμα απέχει παρασσάγγας από το να θεωρηθεί δυσφημιστικό). Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και του μέτρου που οφείλει να διατηρεί κάποιος όταν επικαλείται ηθική βλάβη.

Σχόλια