Dahmer

Η αληθινή ιστορία του ψυχάκια Dahmer εχει πολύ ψωμί, πρόκειται άλλωστε για έναν από τους γνωστότερους κατά συρροή δολοφόνους στην Αμερική που για την αφεντιά του έχουν γυριστεί άπειρα ντοκυμαντέρ και χυθεί τόνοι μελανιού. Δυστυχώς η δραματοποιημένη διασκευή της ζωής του δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.
Η ομώνυμη σειρά χαρακτηρίζεται από έλλειψη ρυθμού, επιφανειακές προσσεγγίσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του (στην προσπάθεια να εξηγηθούν οι παρεκκλίσεις του) αλλά και έναν αχρείαστο μελοδραματισμό της προβληματικής σχέσης των γονέων του. Γενικώς εμφανίζει όλες τις παθογένειες της γνωστής πλατφόρμας (netflix) που συχνά τείνει να λειαίνει τις γωνίες προσπαθώντας να προσσεγγίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό (money talks). Επιπροσθέτως ο σχολιασμός της ρατσιστικής αμερικής όπου ο middle class ξανθός λευκός είναι υπεράνω πάσης υποψίας (κάτι που οδήγησε την αστυνομία σε απανωτά λάθη μέχρι την τελική σύλληψη του) είναι μεν εύστοχος αλλά όχι και απόλυτα πειστικός.
Στα πλεονεκτήματα η εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή που σώνει εν μέρει τα προσχήματα καθώς και πραγματικά ντοκουμέντα όπως οι ηχογραφημένες κλήσεις στην άμεση δράση. Εν κατακλείδι πρόκειται για μια μετριότατη απόπειρα που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της θεματολογίας και μετά βίας αγγίζει τη βάση...

Σχόλια