Η εκδοτική αλητεία και το clopypaste

Η καταγγελία έφτασε στο mail μας από τον συγγραφέα Βασίλη Καλδίρη και είναι άκρως ανησυχητική, όχι μόνο γιατί επαληθεύει πως οι περισσότεροι εκδοτικοί λειτουργούν σαν συνδικάτα του κοινού εγκλήματος αλλά κυρίως γιατί αποδεικνύει πως δεν έχουν όρια.
Πάμε να δούμε τι ακριβώς μας εξιστόρησε ο κύριος Καλδίρης. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε στείλει το έργο του σε γνωστό εκδοτικό, αφού περίμενε για αρκετούς μήνες την απάντηση στο τέλος το έργο του απορρίφθηκε. Τα «καλύτερα» ωστόσο ξεκινούν μετά, καθώς την ίδια χρονική περίοδο εκδίδεται από τον εν λόγω οίκο παρόμοιο έργο με το δικό του από «γνωστό» και συμβεβλημένο συγγραφέα.
Προφανώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ghost writing αλλά καραμπινάτη κλοπή πνευματικού μόχθου. «Ένας πραγματικός βιασμός» όπως μας πληροφορεί ο ίδιος και δεν έχει άδικο με τις μοναδικές αλλαγές (για τα προσχήματα) να είναι σε κάποια ονόματα και τοπωνύμια.
Οι επιμελητές δε στους οποίους προσπάθησε να απευθυνθεί έκαναν τους ψόφιους κοριούς, φυσικά απέναντι σε μαφιόζους αλλά και μια πολιτεία που σφυρίζει αδιάφορα είναι δύσκολο να βρεις το δίκιο σου δια της διαλλακτικής οδού. Η υπόθεση ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σχόλια