Μήπως να τελειώνουμε με τους κονφερασιέ και τους γλειψιματίες;

Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό. Καθώς δεν πρόκειται να τελειώσουμε στο άμεσο μέλλον, γεγονός είναι ωστόσο πως όταν είχε πρωτανοίξει το Καρτέλ και μετά το σάλο που έκανε διάφορα σαλονάτα "στράκια" είδαν φως και επιχείρησαν να μπουν ή μοίραζαν καρδούλες αβέρτα μη και τους δώσουμε κάνα χρυσό βατόμουτρο.
Αποτελεί πάγια τακτική των κονφερασιέδων πάντως να γυρνοβολάνε εδώ και εκεί προσπαθώντας να μαζέψουν αναγνωστικό κοινό, άλλωστε τα εκδοτικά κωλοχανεία της Μπούρα και των γόνων το επιζητούν αυτό και το ενθαρρύνουν. Πρακτικά οι εκδοτικοί δεν θέλουν συγγραφείς αλλά πάσης φύσεως γλειψιματίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση "μεταφράστριας" και συγγραφέως που έμπαινε μέχρι και στα προφίλ Γ των φεισμπουκικών φίλων της και τους εκλιπαρούσε να την ψηφίσουν για το βραβείο public. Να μην αναφερθούμε δε στο άλλο το παρατράγουδο που κέρδισε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην "κριτική επιτροπή" ήταν μέχρι και η απατεώνισα η Σοκκόλη (Βλέπετε ακόμα και η διεθνής καριέρα απαιτεί θυσίες...)
Μ αυτά και μ αυτά το ελληνικό βιβλίο ξεφτιλίζεται όλο και περισσότερο ενώ ο τζίρος του πέφτει σταθερά και αλλύπητα, το καταλάβαν και οι εκδότες πλέον που έκοψαν την καλοκαιρινή έκθεση αλλά πιο βαθιά το έχει καταλάβει ο αναγνώστης που βαρέθηκε να επιβαρύνει την τσέπη του αγοράζοντας πατάτες με το κιλό. Όσο για τους κονφερασιέ και τους γλυψιματίες θα ρωτήσει κανείς πως βρίσκουν χρόνο να γράψουν όταν περιφέρονται σε κάθε απίθανη "λέσχη ανάγνωσης" και εκδήλωση όπως η αρκούδα συνοδεία του αρκουδιάρη, μα ποιος σας είπε ότι γράφουν;;;

Σχόλια